top of page
dmitry-antropov-eyauXrAKQHM-unsplash.jpg

FUKT & MÖGEL

Niclas har lång erfarenhet av arbete med fukt och mögel. Han utför alltid en kostnadsfri kontroll av din vind eller krypgrund. Det är tryggt att veta hur det står till.

FUKT & MÖGEL

Vid behov av mögelsanering så får du en offert som inkluderar sanering och avfuktningsteknik. Niclas har jobbat med de flesta tekniker på marknaden och kan välja den som passar just ditt hem bäst.
 

Idag vet man inte exakt hur farligt mögel är även om det forskas mycket på det. Man vet dock att människor påverkas olika av mögel, vissa påverkas mycket och andra knappt nämnvärt. Svartmögel är dock direkt hälsofarligt för människan.

mika-baumeister-rV9m9-a5_mE-unsplash.jpg
MÄTNING AV FUKTKVOT I KRYPGRUND ELLER VIND 

RF = relativa luftfuktigheter

FK = fuktkvot (den verkliga fukthalten i materialet)

 

Då den relativa luftfuktigheten, RF, som man oftast mäter i krypgrund eller på vind ökar så ökar också fuktinnehållet i byggnadsmaterialet, som man strävar efter att hålla i stort sett samma RF som luften. Förändringarna i RF är snabbare än förändringarna i fuktkvoten (FK) i byggnadsmaterialet. Detta beror på att när byggmaterialet väl absorberat fukt tar det tid på sig att återge fukt till luften. Så att mäta RF ger därför inte fullständigt svar på om det under tidigare eller pågående period är ett gynnsamt klimat för mögel.

john-doyle-PzhX96uxNic-unsplash.jpg

SVARTMÖGEL

Vi rekommenderar att man alltid sanerar mögelpåväxt. Vid omfattande mögelpåväxt kan det sprida sig så mycket sporer upp till boendemiljön att det är skadligt. När saneringen är gjord bör man skydda utrymmet från vidare påväxt med hjälp av någon avfuktningsteknik, tex Trygghetsvakten. För att vara helt säker kan du alltid rådgöra med oss för att få rätt produkter.

bottom of page